O nama

Strojna obrada Gregurek je obiteljski posao s tradicijom od gotovo 60 godina. Početak je bio  davne 1953.  godine kada Dragutin Gregurek otvara skroman obrt za proizvodnju klipova za motorkotače , što je tada bilo vrlo hrabro što radi društvenog okruženja koje nije bilo naklonjeno privatnom poduzetništvu ,što radi posebnih tehnoloških zahtijeva za takav proizvod.

Radi kvalitete koja je bila rezultat stručnosti i inovativnosti gospodin Gregurek se ubrzo etablirao na ondašnjem tržištu ,ali je ubrzo morao početi raditi i prateće obrade koje idu uz osnovnu djelatnost kao što je bušenje cilindara motorkotača uređenje radilica I klipnjača.

Uskoro počinje val automobilizacije i posao se širi na automobilski program gdje je fokus bio na strojno obradi dijelova motora kao što su blokovi motora ,radilice ,glave i ostalo. Strojni park se prilagođava potrebama ,a raste i broj zaposlenih. Nije potrebno govoriti da se stručnost i odgovornost zaposlenih podrazumijeva u tako osjetljivom radu gdje je svaka stotinka milimetra važna.

Nakon završenog Strojarsko brodograđevnog fakulteta i rada u privredi godine 1973. g. Gregureku priključuje se sin Zlatko i nakon odlaska starog majstora u mirovinu , od jeseni 1974. godine mijenjamo lokaciju i nastavljamo raditi na današnjoj adresi u Novom Zagrebu-Zapruđe , Adamićeva 1.

Protekom vremena nadopunjujemo i obnavljamo strojni park koji je sada na nivou svih zahtijeva koji se postavljaju da se može raditi kompletna strojna obrada za generalni remont svih motora s unutrašnjim izgaranjem.

Obradu nadopunjujemo isporukom dijelova kvalitete prve ugradnje i Vama stojimo na raspolaganju vrhunskom stručnošću obrade i savjetom za optimalno rješenje Vašeg problema.